Aanleg van een gazon

Belangrijkste regel … neem er je tijd voor!

Maar al te vaak denken de mensen wanneer ze met de aanleg van hun gazon wensen te starten dat ze 2 weken later al een mooi groen tapijt zullen hebben. Voor de perfecte gazon komt er echter heel wat voorbereidend werk bij kijken.

Het bestaande grasperk en/of onkruid op het terrein dient eerst te worden gesproeid.
Pas wanneer alles perfect stuk is alsook de wortels kan er verder worden gegaan met de bewerking van het terrein.

Alvorens te zaaien dient er ook gekeken te worden uit welke soort grond het terrein bestaat. Indien nodig kan men mest en/of zand aan brengen om de grond zaaiklaar te maken. Pas als de grond perfect is en er geen graaf werken aan te pas kwamen waardoor de grond nog kan zakken kan men beginnen met het frezen, gelijkleggen en zaaien van het terrein. Een 3-tal weken later kan je genieten van een groen gazon.

Contacteer ons dus tijdig indien je in de zomermaanden een perfecte gazon wenst!


Onderhoud gazon

Net zoals bij bomen en planten hebben ook gazons hun jaarlijks onderhoud nodig om er mooi groen bij te liggen. Daarbij denken we vooral aan het ontmossen, kalken, bemesten en onkruid vrij maken van gazons.

Deze werken zorgen ervoor dat jouw gazon mooi groen blijft en gemakkelijk te onderhouden is de rest van het jaar. Voor de perfecte afwerking kunnen we ook de boordjes mooi afsteken of kale plekjes een beetje bij zaaien.

Wenst u enkel uw gras te laten afrijden dan kan u ons hiervoor ook gerust inschakelen.

Heeft u geen zin of tijd om aan uw tuin te besteden informeer dan zeker eens vrijblijvend naar ons onderhoudscontract.